TEAM Logo
TEAM ONLINE DIENSTEN

Veilige operaties en een goede werking verzekeren
Ons aanbod aan gespecialiseerde diensten op het gebied van onderhoud, reparatie en compliance streven ernaar om kostbare downtime te reduceren en de uptime te maximaliseren.

 

TEAM Industrial Services Pipe Freezing

Door middel van invriezen wordt gecontroleerd een stollingsplug in een leiding gevormd. Door het diep koelen van de vloeistof ontstaat een vaste plug die door de krimp van de pijp een diabolo-vorm aanneemt. Hierdoor kan deze plug minimaal 2 maal de heersende leidingdruk weerstaan. De lengte van de gevormde plug zal in de regel ca. 3 x de leidingdiameter bedragen. Voorwaarde is dat er praktisch geen stroming in de leiding plaatsvindt. Is dit toch het geval, dan kan dit mogelijk met andere Team technieken opgelost worden.

Wanneer van het te vriezen product de juiste stolpunt temperatuur niet bekend is, kan deze met een kleine proefopstelling (eventueel ter plaatse) bepaald worden.

Toepassingen Pijpvriezen:

Door Team zijn al pijpvriezingen uitgevoerd in leidingen van 0,25" t/m 24". Naast water en olie zijn ook vele andere producten ingevroren bij onder andere:
 • Olieraffinaderijen
 • Petrochemische bedrijven
 • Conventionele en nucleaire elektriciteitscentrales
 • Stadsverwarming- en waterleidingnetten
 • Voeding- en Papierindustrie
 • Airconditioning en verwarmingsinstallaties in gebouwen/complexen
 • Etc.

Voorwaarden is dat er praktisch geen stroming in de leiding plaats vindt. Is dit toch het geval, dan kan met andere Team Industrial Services technieken opgelost worden. Wanneer van het te vriezen product de juiste stolpunttempratuur niet bekend is, kan deze met een kleine proefopstelling (eventueel ter plaatse) bepaald worden.

Wanneer Pijpvriezen?
 1. Voor het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden aan leidingsystemen
 2. Voor het maken "tie-ins" in leidingsystemen
 3. Voor het inblokken" van bepaalde apparaten
 4. Voor reparatiewerkzaamheden aan brandblusleidingen zonder deze installatie geheel uit bedrijf te nemen
 5. Wisselen van defecte afsluiters
 6. Etc.
Is Pijpvriezen veilig?

De door Team Industrial Services ontwikkelde methode is volkomen veilig. Laboratoriumonderzoeken van pijpwandmaterialen, zoals koolstofstaal, roestvrijstaal en glasvezel versterkte epoxyhars hebben aangetoond dat zelfs na het ondergaan van de cryogene afkoeling tot -196 graden Celsius geen wijzigingen in de materiaalstructuur hebben plaatsgevonden. Tevens treden er geen ongeoorloofde extra spanningen op in het materiaal.

De inspectie afdelingen van diverse grote oliemaatschappijen en nucleaire elektriciteitscentrales hebben de door Team Industrial Services ontwikkelde pijpvries-methode geaccepteerd.

Belangrijkste voordelen
 • Een goedkoop alternatief voor een Line stop
 • Geen laswerkzaamheden noodzakelijk
 • Snel en veilig

Team Industrial Services Engineering Afdeling

Deze afdeling werkt ondersteunend voor alleactiviteiten. Berekeningen en tekeningen worden uitgevoerd conform de van toepassingzijnde normen en voorschriften.

Meer Informatie
 
Reparatie Producten
Team's technisch ontwerp en de productie-installaties zorgen voor 's werelds beste reparatie aanverwante producten.

Meer Informatie→
 

Krijgt uw project gestart,
praat met een expert vandaagt


 

 

Terug naar boven  
Quest Logo Qualspec Logo