TEAM Logo
TEAM ONLINE DIENSTEN

Veilige operaties en een goede werking verzekeren
Ons aanbod aan gespecialiseerde diensten op het gebied van onderhoud, reparatie en compliance streven ernaar om kostbare downtime te reduceren en de uptime te maximaliseren.

 

TEAM Industrial Services Line Stop

Indien een gedeelte van een leidingsysteem tijdelijk moet worden afgesloten, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van werkzaamheden, is het mogelijk dit onder bedrijfsomstandigheden uit te voeren met behulp van een Line Stop. Hierbij wordt, na het uitvoeren van de hottap-operatie, een afstopplug in de onder druk staande leiding geplaatst. Na het uitvoeren van de werkzaamheden wordt deze plug weer verwijderd.

Na het installeren van een zogenaamde completion plug kan ook de afsluiter worden verwijderd en een blindflens worden gemonteerd.

Indien er aan leidingen niet mag worden gelast, kan gebruik worden gemaakt van een speciale hottap fitting. Deze bestaat uit twee schalen waarvan één is voorzien van een gelaste stomp. Beide delen worden met bouten rond de leiding gemonteerd en, om een volledige afdichting te verkrijgen, geïnjecteerd met compound. Hierna kan de normale hottap procedure worden uitgevoerd.

Voorhogetemperatuur en hogedruksystemen kan Team een zgn. Hi-Stop aanbieden.

Belangrijkste voordelen Toepassingen voor Line- en Hi-Stops zijn o.a.

 

  • Verwisselen van afsluiters
  • Maken van een bypass
  • Uit bedrijf nemen van leidingsystemen

Line-Crimping

Line-Crimping is het hydraulisch, of bij kleine diameters mechanisch dichtknijpen van een pijpleiding. Door 2 V-vormige knijpblokken naar elkaar toe te brengen wordt de leiding dichtgeknepen. Met deze techniek kan een leiding snel worden afgesloten. Het knijpen is definitief. Deze techniek wordt toegepast indien een leiding(stuk) komt te vervallen of indien in een noodsituatie een leiding snel en volledig moet worden afgesloten. Knijpingen worden veelal in duplo uitgevoerd waarna er tussen de beide knijplocaties compound wordt geïnjecteerd zodat de afsluiting gegarandeerd is. De knijpapparatuur kan vervolgens worden verwijderd.

Hi-Stops

Een Hi-Stop is een Line Stop welke wordt toegepast in situaties waarbij de druk of temperatuur de maxima voor standaard Line Stops overschrijden.

Met behulp van de Hi-Stop techniek is het mogelijk leidingen van 1/2" tot en met 16" tijdelijk af te sluiten tot een druk van circa 180 bar en een temperatuur van circa 650° C.


Team Industrial Services Engineering Afdeling

Deze afdeling werkt ondersteunend voor alleactiviteiten. Berekeningen en tekeningen worden uitgevoerd conform de van toepassingzijnde normen en voorschriften.

Meer Informatie
 
Reparatie Producten
Team's technisch ontwerp en de productie-installaties zorgen voor 's werelds beste reparatie aanverwante producten.

Meer Informatie→
 

Krijgt uw project gestart,
praat met een expert vandaagt


 

 

Terug naar boven  
Quest Logo Qualspec Logo