TEAM Logo
TEAM ONLINE DIENSTEN

Veilige operaties en een goede werking verzekeren
Ons aanbod aan gespecialiseerde diensten op het gebied van onderhoud, reparatie en compliance streven ernaar om kostbare downtime te reduceren en de uptime te maximaliseren.

 

Team Industrial Services Field Machining

Field Machining is het ter plaatsen uitvoeren van machinale verspanende bewerkingen met speciaal daarvoor  ontwikkelde mobiele machines. Denk hierbij aan werkzaamheden aan bruggen, sluisdeuren, scheepsbouw en reparatie, (petro)chemische installaties, etc. Met onze machines kunnen wij vrijwel alle bewerkingen die normaliter in een machinefabriek worden uitgevoerd voor u verzorgen. Het gereedschap wordt dus naar het werkstuk gebracht in plaats van andersom. Team Industrial Services beschikt over een zeer uitgebreid machinepark van mobiele verspaningsmachines en een eigen werkplaats met las-, snijbrand-, boor-, frees-, draai, en kottercapaciteit.

Team beschikt tevens over moderne meet- en uitlijnapparatuur ten behoeve van on site metingen en uitlijnen op locatie. Team biedt deze meet- en uitlijnservice ook los van machinale bewerkingen aan.

Team voert Field Machining en meet- en uitlijnwerkzaamheden uit over de gehele wereld.

Naast een gunstige prijs-kwaliteitverhouding zijn er diverse andere voordelen zoals:

 • Geen demontage en transport = tijd- en kostenbesparing
 • Meerdere bewerkingen aan 1 werkstuk gelijktijdig mogelijk
 • Altijd een pasklare oplossing voor uw verspaningsprobleem
 • Ontwikkeling van 'custom made' machines
 • Korte reactietijden
 • Hoge mate van nauwkeurigheid en korte bewerkingstijden

Speciale bewerkingen

Voor het uitvoeren van speciale bewerkingen kunnen bestaande machines worden aangepast of speciale machines of hulpstukken worden ontwikkeld waardoor er altijd een goede oplossing voor de bewerkingsproblemen kan worden gevonden.

Toepassingen:

 • Voedings- en genotmiddelindustrie
 • Scheepsbouw/reparatie
 • Offshore
 • Chemie- petrochemie
 • Papierindustrie
 • Weg- en waterbouw
 • Staalindustrie
 • Staalconstructies
 • Grondverzetmachines
 • Machinebouw
 • etc.


(Lijn) boren en kotteren

De meeste (lijn) boor- en kotterwerkzaamheden kunnen ter plaatse worden uitgevoerd, Denk hierbij aan het in lijn boren van gaten, uitboren van scharnierpennen en afgebroken tapeinden, het overmaats boren en verbussen van diverse gaten, etc. Een veel gebruikte toepassing is het in lijn kotteren van lagerbussen van lange assen zoals schroefassen in schepen.

Meten en uitlijnen is bij deze werkzaamheden uiteraard van groot belang. Team heeft zelf moderne apparatuur hiervoor. Op verzoek kan van iedere meting/uitlijning een rapport worden opgesteld. 

 

Doorsnijden van leidingen en aanbrengen van laskanten

Team Industrial Services heeft diverse machines ter beschikking voor het doorsnijden van pijpleidingen en het, eventueel gelijktijdig, aanbrengen van laskanten. In tegenstelling tot doorhalen door middel van zagen, slijpen of branden staat de doorhaling direct haaks op de hartlijn van de pijp. Ook hoeft de snede niet nabewerkt te worden. De laskanten kunnen in vrijwel iedere gewenste vorm worden aangebracht.

Ongeacht de wanddikte of materiaalsoort worden de pijpleidingen door verspaning koud doorgesneden. Dit maakt deze methode zeer geschikt in omstandigheden waar, bijvoorbeeld door brandgevaar, geen warmte of vonken mogen ontstaan. De machines zijn deelbaar, zodat de pijpleiding op elke gewenste plaats kan worden doorgehaald.

Hieronder een paar foto's van praktijkvoorbeelden:

Frezen

Voor het ter plaatse uitvoeren van freesbewerkingen beschikt Team Industrial Services over diverse freesmachines. Mogelijke toepassingen zijn o.a. vlakfrezen van pomp- en motorfundaties, machinevlakken van bijvoorbeeld persen, loopvlakken, keerschotten en pakkinggroeven van warmtewisselaars, etc. Ook bestaat de mogelijkheid ter plaatse spiebanen te frezen.

LRS beschikt tevens over een unieke modulaire freesmachine met een bedlengte van maximaal 16 meter. Met deze machine kunnen in één bewerking lange vlakken zoals bv. geleidebanen worden gefreesd.

Opzuiveren van flenzen

Met behulp van flensvlakmachines kunnen de pakkingvlakken van flenzen worden opgezuiverd na bijvoorbeeld oplassen, waarbij elke gewenste ruwheid kan worden aangebracht. Naast de normale flenzen, kunnen ook RTJ-flenzen, lensringflenzen, male/female flenzen, etc. worden opgezuiverd.

LRS heeft machines om flenzen te vlakken tot een diameter van 9 meter.

Vonkverspaning

Met behulp van vonkverspanen kan Team Industrial Services materiaal (metaal) verspanen (wegvonken). Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld afgebroken bouten of tappen uit het gat te verwijderen zonder de schroefdraad te beschadigen. Een andere toepassing is het vonken van een vierkant gat waarin een gereedschap kan worden gemonteerd.

Hieronder treft u een toepassing van vonkverspaning aan.Team Industrial Services Engineering Afdeling

Deze afdeling werkt ondersteunend voor alleactiviteiten. Berekeningen en tekeningen worden uitgevoerd conform de van toepassingzijnde normen en voorschriften.

Meer Informatie
 
Reparatie Producten
Team's technisch ontwerp en de productie-installaties zorgen voor 's werelds beste reparatie aanverwante producten.

Meer Informatie→
 

Krijgt uw project gestart,
praat met een expert vandaagt


 

 

Terug naar boven  
Quest Logo Qualspec Logo